Dostupni linkovi

Messi prešao u pariški klub PSG


Messi dolazi na zračnu luku u Barceloni (10. kolovoza 2021.)
Messi dolazi na zračnu luku u Barceloni (10. kolovoza 2021.)

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi (33) novi je igrač Paris Saint Germaina (PSG), potvrdio je francuski klub na društvenim mrežama.

Messi je pristao pridružiti se PSG-u nakon njegovog iznenadnog odlaska iz Barcelone.

BBC javlja da je nogometaš dogovorio dvogodišnji ugovor sa PSG-om. Dogovor, koji se može produžiti na treću godinu, podliježe liječničkom pregledu.

Reporteri agencije Reuters vidjeli su kako Messi i njegov otac Jorge stižu u zračnu luku Barcelona nakon što su francuski list L'Equipe i španjolski list Mundo Deportivo rekli da je argentinski veznjak postigao dogovor o dvogodišnjem ugovoru s PSG-om.

Na pitanje novinara na aerodromu hoće li njegov sin potpisati za PSG, Jorge Messi je odgovorio: "Da".

Odredište zrakoplova koji prevozi Messija (34) nije odmah potvrđeno, ali se očekuje da će Messi stići u glavni grad Francuske kasnije 10. kolovoza.

Messi se etablirao kao jedan od najvećih nogometaša svih vremena tijekom svijetle karijere u Barceloni, klubu kojem se pridružio kao školarac.

Šesterostruki osvajač Zlatne lopte plakao je 8. kolovoza dok se opraštao od svoje dječačke momčadi, nakon što je klub rekao da si više ne može dopustiti da ga zadrži zbog pravila fair-playa La Lige.

Messi će u PSG-u ojačati frontu. Njegov bivši suigrač iz Barcelone Neymar i mladi napadač Francuske Kylian Mbappe već su dio kluba i smatraju se dvojicom najboljih igrača svijeta.

No, dolazak Messija, rekordnog strijelca Barcelone svih vremena sa 682 gola, potaknut će ambicije kluba da osvoji prvu Ligu prvaka.

Messi je posljednji veliki ugledni nogometaš koji je stigao u PSG na slobodnom transferu ovog ljeta nakon što je ekipa trenera Mauricija Pochettina uhvatila španjolskog braniča Sergia Ramosa nakon što je napustio Real Madrid.

Nizozemski veznjak Georginio Wijnaldum također se pridružio nakon što je raskinuo ugovor s Liverpoolom.

Izvor: Reuters
XS
SM
MD
LG