Dostupni linkovi

Medvedev najavio pravnu bitku oko zaplene imovine Rusije


Dmitrij Medvedev, jul 2021.
Dmitrij Medvedev, jul 2021.

Moskva će se boriti protiv pokušaja zaplene ruske imovine u inostranstvu na sudovima širom sveta, rekao je bivši predsednik Dmitrij Medvedev u objavi na društvenoj mreži Telegram u sredu.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

„Protivnici Rusije... treba da shvate da će se suočiti sa velikim brojem slučajeva na sudovima. I u nacionalnim sudovima Sjedinjenih Država i Evrope i u međunarodnim sudovima“, rekao je Medvedev, koji je bio predsednik od 2008. do 2012. i sada je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije.

Koordinisane međunarodne sankcije zamrznule su oko 60 odsto sredstava iz ruskog "ratnog sefa", objavila je 5. aprila ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras (Truss).

Govoreći na konferenciji za novinare u Varšavi, Tras je istakla da režimu ruskog predsednika Vladimira Putina nije dostupno više od 350 milijardi dolara od ukupno 604 milijarde deviznih rezervi Rusije.

Ruska invazija na Ukrajinu započela je 24. februara, a Sjedinjene Države, Velika Britanija i Evropska unija uvele su niz sankcija protiv Kremlja kako bi zaustavile rat koji je doveo do civilnih žrtava i egzodusa izbeglica. Među sankcijama je i zaplena imovine države i ruskih oligarha.

XS
SM
MD
LG