Dostupni linkovi

Medojević vrijeđao i prijetio preko Fejsbuka


Fejsbuk profil Nebojše Medojevića
Fejsbuk profil Nebojše Medojevića
Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević grubo je preko svog profila na Fejsbuku izvrijeđao i prijetio bivšem odborniku PzP-a u Andrijevici Urošu Čukiću, jer je napustio partiju da bi, pretpostavlja se, najvjerovatnije prešao u DPS.
Medojević: U tom trenutku sam reagovao kao čovjek koji je krajnje iziritiran činjenicom da DPS nekažnjeno, godinama kupuje odbornike i poslanike.

Medojević je, kako prenose crnogorski mediji, Čukiću pored teških kvalifikacija zaprijetio i slanjem članova i simpatizera koji će, "doći u Andrijevicu da Čukiću objasne neke stvari"

Od lidera PZP-a pokušali smo da dobijemo objašnjenje zašto je vrijeđao i prijetio Čukiću.

"U tom trenutku sam naravno reagovao kao čovjek koji je krajnje iziritiran činjenicom da DPS nekažnjeno, godinama kupuje odbornike i poslanike kao najobičniju robu na pijaci", kazao je Medojević.

RSE: Mislite li da ste ipak pretjerali? Upotrijebili ste riječi koje ja čak ne mogu da koristim u programu.

Medojević: Prije svega to je moj profil na Fejsbuku i njega čita 5.000 prijatelja koje imam, konstantno.

Teški pregovori


RSE: Taj vaš post su prenijeli svi mediji i zaista se radi o nezabilježenom vokabularu.
Nebojša Medojević

Medojević: Ja sam od sinoć dobio 160 zahtjeva za prijateljstvo. To je jednostavno jedan krik očajnika koji više ne zna na koji način da se bori protiv korupcije i kriminala u političkom sistemu u Crnoj Gori.

RSE: U tom dopisu ima i elemenata prijetnje. Da li ste ozbiljno mislili i da li očekujete da i vi možete snositi odgovornost zbog toga?

Medojević: Nema nikakvih elemenata prijetnje.

RSE: Kažete da će članovi i simpatizeri PZPa "doći u Andrijevicu da Čukiću objasne neke stvari".

Medojević: Ne radi se prijetnji već o upozorenju. Radi se o motivu. Čovjek je uzeo novac od DPS-a i vjerovatno od kriminalnih krugova, jer partije zvanično nemaju taj novac, da bi prodao jednu političku partiju tako da jeste jedna pretjerana reakcija, ali je adekvatna težini ovoga postupka kojeg je uradio naš bivši član. To nije samo slučaj u Andrijevici to se radi i u Podgorici, u Pljevljima se vode teški pregovori gdje emisari DPS nude novac i pokušavaju da kupe odbornike opozicije i tome se negdje mora stati na kraj.
  • Slika 16x9

    Petar Komnenić

    Školovao se u SAD, Podgorici i Beogradu. Dugogodišnji novinar RSE. Najčešće se bavi temama ratnih zločina, korupcije, pravosuđa.

XS
SM
MD
LG