Dostupni linkovi

Markov san o New Yorku


Jedanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Prozor - Rame svojim glasom plijeni pozornost gdje god se pojavi. Iza njega su brojne nagrade na muzičkim festivalima. Sa četiri godine Marko počeo je nastupati u crkvenom zboru, kada su prepoznali njegov talent.

Ovaj učenik šestog razreda Osnovne škole „Marko Marulić“ u Prozor - Rami svaki slobodan trenutak provodi pjevajući popularne hitove domaće pop muzike.

Uglavnom bira ženske izvođače, jer kaže da u njihovim pjesamama dođu do izražaja njegove vokalne sposobnosti.

„Starija sestra je išla na zbor kod časne sestre Anđeline. Htio sam ići s njom, iako sam imao četiri godine. Sestra mi je rekla da lijepo pjevam i da bih se trebao prijaviti na festival u mom gradu. S pet godina sam se prijavio na taj festival, na kojem sam pobijedio", priča Marko.

Repetoar koji bira uglavnom su popularni hitovi domaće i inozemne pop muzike. Nekad rado zapjeva i stare narodne pjesme.

„Volim domaću zabavnu glazbu. Narodnjake ne volim, ali ako se nađe neka stara dobra pjesma, onda mogu podnijeti. Volim slušati Ed Sheerana, Sam Smitha, Jessie J i Adele", kaže.

Kad god se pojavi na nekoj festivalskoj pozornici, Marko svakog ostavi bez daha. Do sada najviše pamti nastup na Međunarodnom festivalu u Novom Travniku, gdje je nastupao s vlastitom kompozicijom.

„Najdraže mi je bilo u Novom Travniku gdje su bili učesnici iz sedam zemalja. Svi smo se družili i festival je prenosila televizija, to mi je bilo neko prvo iskustvo pred kamerama. Također sam snimao pjesmu u studiju, pa mi je to bilo još veće uzbuđenje", prisjeća se Marko.

Markovi roditelji, Vlado i Luca Bošnjak, kažu kako se u njihovoj obitelji uvijek pjevalo, te da je Marko imao od koga naslijediti talent.

„Naslijedio je talent od Markovog stirca koji dugo svira harmoniku. A i s materine strane, njezini vole svirati i pjevati“, kaže Vlado Bošnjak..

„Većina ljudi u Prozoru pozitivno reagira. Ima i onih koji su malo zavidni. Bitno je da je Marko stoji čvrsto na zemlji i da se ne smatra boljim od drugih. On je sasvim jedno normalno dijete koje voli pjevati“, konstatira Markova majka Luca.

Za ono što radi ovaj jedanestogodišnjak ima podršku i drugova iz razreda:

Marko se prijavio na popularna muzička natjecanja u regiji i na njima će nastupiti iduće sezone. Želja mu je u budućnosti napraviti karijeru i inozemstvu.

„Za nekih deset godina vidim se u New Yorku kako snimam album. Ako ne bude ništa od pjevanja, želim završiti dobru školu i obrazovati se. Ali New York je New York“, dodaje Marko.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG