Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Performans MANS-a: "Riba smrdi od glave"


Performans MANS-a: "Riba smrdi od Glave"
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00
Direktan link


Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora održali su u srijedu performans pred zgradom Vrhovnog državnog tužilaštva u centru Podgorice, pod nazivom „Riba smrdi od glave”.

Ovaj performans predstavlja reakciju dijela nevladinog sektora na česte izjave policije i pravosuđa da ne znaju ko su krupne ribe organizovanog kriminala i da ne mogu da istraže sumnje o prisustvu korupcije jer su materijali o tome na engleskom jeziku.

Nekoliko aktivistva MANS-a na čijim majicama su bile ispisane funkcije direktora policije, vrhovnog državnog tužioca i predsjednik vrhovnog suda su pratili predavanje Vanje Ćalović o tome šta su velike a šta male ribe.

Pored toga Mreža za afirmaciju nevladinog sektora je nedavno dostavila tužiocu više hiljada stranica dokaznog materijala koji se odnosi na poslovanje Željezare i mreže povezanih ofšor kompanija, ali je Vrhovni državni tužilac vratio kompletan materijal sa obrazloženjem da je dio dostavljene dokumentacije na engleskom, a ne na zvaničnom, crnogorskom jeziku.

Tim povodom Ćalović je održala „predavanje” i na engleskom jeziku.
  • 16x9 Image

    Srđan Janković

    Nakon rada u pisanim i elektronskim medijima u Srbiji, Beograd napušta 1999. nakon gašenja ovih medija zbog pritiska tadašnjeg režima i ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Na RSE radi od novembra 1999. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG