Dostupni linkovi

Malta uhapsila posrednika u ubistvu novinarke


Dafne Karuana Galicije, arhivska fotografija
Dafne Karuana Galicije, arhivska fotografija

Policija na Malti uhapsila je osobu za koju se sumnja da je posredovala u ubistvu najpoznatije antikorupcijske novinarke Dafne Karuane Galicija, izjavio je u utorak policijski izvor, javlja novinska agencija Rojters.

Vjeruje se, kako navodi Rojters, da je posrednik povezao osobu osumnjičenu za ubistvo Karuane Galicija, osobe optužene za izvršenje ubistva, kao i one koji su pomogli u nabavci eksplozivne naprave koja je korištena u operaciji.

List Times of Malta objavio je u utorak da vlada razmatra pomilovanje ako osumnjičeni posrednik dovede do naručilaca ubistva.

Policijski izvor sa direktnim saznanjem o tom pitanju rekao je da je hapšenje izvršeno u četvrtak kao deo posebne istrage.

Galicije, koja je pisala blog protiv korupcije, je ubijena u eksploziji automobila bombe nedaleko od glavnog grada Valete u oktobru 2017. godine. Trojica muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa ubistvom, uhapšeni su sledećeg decembra. Vlada i policija nisu odmah dali nikakav komentar, ali premijer Joseph Muscat, govoreći u nedelju, rekao je da želi da se otkrije cela istina o ubistvu novinarke, čak i ako to znači da vlada mora da donese "teške odluke".

XS
SM
MD
LG