Dostupni linkovi

Početkom juna mladima u Srbiji još po 100 evra od države


Ministar finansija Siniša Mali najavio je da građani od 16 do 29 godina mogu očekivati uplatu 1, 2. ili 3. juna.
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da građani od 16 do 29 godina mogu očekivati uplatu 1, 2. ili 3. juna.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će pravo na dodatnu pomoć od 100 evra u junu imati mladi koji do kraja maja budu napunili 16 godina, kao i oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Dodatnih 100 evra za mlade posle izbora koji su najavljeni za 3. april prethodno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mali je u Skupštini Srbije rekao da građani od 16 do 29 godina mogu očekivati uplatu 1, 2. ili 3. juna.

"Oni mladi koji su se već prijavili, nema potrebe ponovo da se prijavljuju, a svi koji u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo, treba da se prijave između 16. i 31. maja", rekao je Mali.

On je naveo da je "država želela da pokaže ne samo koliko su joj mladi važni, već i snagu svojih finansija i dobro stanje u državnoj kasi".

Ranije su, 11. januara, poslanici poslanici Skupštine Srbije usvojili zakon kojim je omogućena isplata novčane podrške mladima, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Tad je usvojen Zakon o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije COVID-19.

Kako su saopštili iz ministarstva finansija, za prvobitnu meru podrške od sto evra, prijavilo se 1.019.796 mladih, a sredstva su počela da se isplaćuju 1. februara.

Vanredni parlamentarni, redovni predsednički i lokalni izbori za Beograd, najavljeni su za 3. april.

XS
SM
MD
LG