Dostupni linkovi

Majdanpek dobio struju


Posle trodnevnog napornog rada ekipe Elektro mreže Srbije uspele su da saniraju teške havarije na jednom od dalekovoda pa je u četvrtak oko 18 časova u Majdanpek ponovo stigla struja.

Zamenik predsednika Opštine Dejan Škorić rekao je Radiju Slobodna Evropa da je grad konačno dobio električnu energiju i da komunalne ekipe sada rade na uključivanju vodovodnog sistema i sistema centralnog grejanja, kako bi grad sa oko 20.000 stanovnika što pre dobio vodu i grejanje.

Prema ranijim najavama za normalizaciju vodosnabdevanja biće potrebno četiri do šest sati, a grejanja čitavih 12 časova.

Proteklih dana u Majdanpeku i istočnoj Srbiji bilo je veoma hladno, a radnici komunalnih preduzeća su, loženjem vatri na mestima na kojima je to bilo moguće, pokušavali da zaštite pumpe i druga osetljiva postrojenja od zamrzavanja i težih havarija.

Škorić je rekao da će lokalna uprava učiniti sve što je u njenoj moći da se situacija u gradu što prestabilizuje i građanima obezbede uslovi za normalan život.

Zbog velikih naslaga leda u ponedeljak popodne pokidani su kablovi na dalekovodima što je prouzrokovalo prekid napajanja električnom energijom, a od tada u gradu nije bilo ni grejanja ni vode.

Škole i obdaništa od utorka ne rade, dok su se Gradska bolnica i Dom zdravlja snabdevali električnom energijom iz agregata.

Nestanak struje prekinuo je proizvodnju u Rudniku bakra Bor, koji je odmah stavjen u stanje pripravnosti, a radnisi cu danonoćno pokušavali da zaštite vitalne sisteme od zaleđivanja i mogućih havarija.

XS
SM
MD
LG