Dostupni linkovi

Broj žrtava urušavanja zgrade na Floridi povećan na 78


Broj potvrđenih žrtava urušavanja zgrade nedaleko od Majamija povećan je na 78 nakon što su spasilačke ekipe izvukle u petak još 14 tela ispod ruševina, rekli su zvaničnici, prenosi Rojters.

Ukupno 62 osobe vode se kao nestale i strahuje se da su stradale u betonskim i čeličnim ruševinama 12-spratne kule, rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica okruga Majami Dejd (Dade) Danieal Levajn Kava (Daniella Levine Cava).

Broj nestalih mogao bi se promeniti, jer je i dalje moguće da nisu svi bili u zgradi kada je naglo urušila i urušila 24. juna.

"Ovo je šokantan i srceparajući broj koji veoma duboko utiče na sve nas", dodala je Kava.

Broj poginulih raste nakon uklanjanja ostataka teških 13 miliona funti (589.6701 kg) sa lokacije, rekla je ona.

Specijalni timovi završili su juče spasilačku operaciju na mestu rušenja stambene zgrade nedaleko od Majamija i prešli su na operaciju čišćenja terena.

Timovi su radili neprestano u smenama od 12 sati, a pomagale su im ekipe iz Izraela i Meksika.

Akcija je bila prekidana nekoliko puta zbog nestabilnosti gomile ruševina, kao i zbog tropske oluje "Elsa", koja je stigla i do Floride.

U međuvremenu, sazvana je velika porota da bi pokušala da utvrdi razlog urušavanja zgrade (Champlain Tovers South).

Istražitelji nisu utvrdili zbog čega se srušila bez prethodnih naznaka. Pažnja je usredsređena na inženjerski izveštaj za 2018. godinu u kome se upozorava na strukturne nedostatke.

XS
SM
MD
LG