Dostupni linkovi

Maltretiranje mačke razljutilo Britanaca
Priredila: Sabina Čabaravdić

Marry Bayle iz malog engleskog mjesta Coventry zvijezda je u polovini Evrope. Ali ne onako kako to većina sanja biti. Ova bankovna službenica posljednjih je dana na You Tube-u i Facebook-u bila najtražena osoba. Zbog maltretiranja jedne mačke. Danas je čuva policija jer je već dobila nekoliko prijetećih pisama.

Ne znajući da je snima jedna od onih uličnih sigurnosnih kamera, Mary Bayle se zaustavila pored kanti za smeće na kojima je bila jedna mačka. Umiljata životinja joj je prišla, Mary ju je pomazila, a potom otvorila kantu i ubacila mačku Lolu unutra.

Nakon toga nastavila je svojim putem. Vlasnici Stephanie Andrews-Mann i njen suprug Darryl tražili su Lolu petnaest sati. Pronašli su je po tihom mjaukanju. Nakon što su otkrili snimak koji pokazuje kako je Lola stigla u kantu, Stephanie i Darryl su, posredstvom Facebook-a i You Tube-a krenuli u potragu za identitetom počiniteljice.

I naravno, uskoro otkrili da se radi o Marry Bayle. Na pitanje reportera koji opsjedaju njen dom u Coventry-ju, zašto je to uradila, Mary je odgovorila: “Samo sam se šalila.”

Poznajući engleske zakone i jak utjecaj Društava za zaštitu životinja, ova će “šala” skupo stajati 45-godišnju bankovnu službenicu iz malog provincijskog mjesta u središtu Engleske.
XS
SM
MD
LG