Dostupni linkovi

LSV u potrazi za diplomom Tomislava Nikolića


Čelnik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić
Čelnik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić
Gde je lider Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić stekao fakultetsku diplomu? Ovo pitanje postavlja Liga socijaldemokrata Vojvodine predsedničkom kandidatu naprednjaka.

„Insistiramo na tome zato što smatramo da javnost ima pravo da zna sve o obrazovanju osobe koja se kandiduje za predsednika. Ja verujem da drugi kandidati nemaju problem sa tim da kažu kada i gde su se školovali. Jedini naš zahtev je da vidimo te informacije. Ne razumemo zašto je tolika misterija oko ovog pitanja i zašto moramo da prozivamo gospodina Nikolića“, kaže Aleksandra Jerkov, portparolka LSV-a.

Prema zvaničnoj biografiji Tomislava Nikolića, on je završio Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Međutim, u toj instituciji tvrde da je lider naprednjaka kod njih završio master studije.

„On ja završio fakultet u Novom Sadu. Kod nas je stekao diplomu na master studijama“, kaže Marko Carić, profesor fakulteta.

Na pitanje da li je taj fakultet imao uvid u dokumente koji potvrđuju da je gospodin Nikolić završio osnovne studije, Carić odgovara:

"Mi po zakonu imamo obavezu da tražimo dokaze o tome da ima diplomu sa osnovnih studija. Bez toga on nije mogao da upiše master studije."

Fotografija fakultetske diplome Tomislava Nikolića u međuvremenu se pojavila na internetu u četvrtak popodne.

Mario Maletić iz SNS-a postavio je na svom Tviter nalogu sliku Nikolićeve diplome, kao odgovor Aleksandri Jerkov.
XS
SM
MD
LG