Dostupni linkovi

Srušio se krov pozorišta u Londonu, povređeno preko 80 ljudi


Apolo teatar u Londonu
U Londonu se u četvrtak uveče, tokom predstave u Apolo teatru, obrušio deo krova. Iako je u tom trenutku u sali bilo više od 700 gledalaca, stradalih srećom nije bilo, ali je preko 80 ljudi povređeno, od kojih nekoliko teže, rekao je Kev Braun iz Hitne pomoći:

„Naše prve ekipe su na lice mesta stigle za tri minuta, a ubrzo potom smo događaj proglasili velikom nesrećom. Rasporedili smo 25 ekipa i zbrinuli 85 povređenih ljudi. Četvoro ima teže povrede, dok ostali mogu da se kreću.“

Vatrogasci su saopštili da su oslobođeni svi koji su ostali zarobljeni u pozorištu, a istražitelji sada pokušavaju da utvrde šta je uzrokovalo nesreću.

Prvobitno je bilo reči da je pao deo balkona, a zabunu o tome šta se zapravo srušilo u pozorištu verovatno su unele izjave svedoka, koji su prisustvovali predstavi. Svi uglavnom opisuju kako su za buku, koja je prethodila rušenju dela pozorišta, mislili da je deo predstave. Grem Elis iz vatrogasne brigade kaže:

„Srušio se težak malter sa, kako se čini, plafona unutar pozorišta.“

Zgrada pozorišta Apolo je, inače, izgrađena 1901. godine.
  • 16x9 Image

    Ognjen Zorić

    Diplomirao novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. U beogradski biro RSE dolazi u oktobru 2010. godine gde radi kao novinar, reporter, te uređuje i vodi dnevne emisije.

XS
SM
MD
LG