Dostupni linkovi

Ljubuški: U požaru potpuno izgorjela duhanska stanica


Požar u Ljubuškom
Pričinjena je ogromna materijalna šteta na najvećoj zgradi u sklopu Duhanske stanice u Ljubuškom u požaru, do kojeg je došlo u četvrtak uveče oko 22 sata. Potvrđeno je to za Radio Slobodna Evropa u ljubuškom Vatrogasnom društvu, gdje nam je rečeno da su gasitelji dojavu o vatri dobili oko 22 sata i 30 minuta.

Kako su sa mjesta događaj javili lokalni mediji, vatrena stihija je gutala krov i grede, a plameni ''jezici'' dosezali su visinu i do više desetina metara.

Ljubuški vatrogasci pokušavali su obuzdati vatru, uz nadljudske napore, kako bi se izborili sa ogromnom vatrenom stihijom.

Pristup kompleksu u potpunosti je zabranjen, a mjesto su osiguravali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona. Sa te adrese upetak ujutro nije bilo moguće dobiti više informacija o požaru.

Lokalni mediji su još objavili kako se radi o petom požaru na zgradi Duhanske stanice u Ljubuškom, te da su se već pojavile sumnje da je požar podmetnut. Međutim, više informacija znat će se nakon policijskog uviđaja.

Inače, riječ je o objektu, kako nam je potvrđeno u Ljubuškom, koji se nalazi u samom centru grada i koji je već godinama napušten.

U međuvremenu, na zvaničnoj stranici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona objavljeno je da je u četvrtak uveče u 22 sata i 25 minuta Policijska uprava (PU) Ljubuški zaprimila prijavu da je izbio požar na jednom od objekata Duhanske stanice u Ljubuškom.

“Djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Ljubuški požar su lokalizirali jutros oko 07:00 sati. Policijski službenici PU Ljubuški osiguravaju lice mjesta, i isto će osiguravati dok se ne steknu uvjeti za vršenje očevida. Nakon što se požarište u cijelosti ugasi policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški i inspektor za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a ŽZH izvršit će očevid u cilju utvrđivanja uzroka izbijanja požara”, navodi se u saopćenju zapadnohercegovačkog MUP-a.

  • 16x9 Image

    Mirsad Behram

    Dopisnik je Radija Slobodna Evropa iz Mostara. U novinarstvu je od februara 1994. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, studij žurnalistike u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG