Dostupni linkovi

Ljiljana Smajlović odlazi iz Evropskog centra za slobodu medija zbog Russia Today


Kako navodi Russia Today, novinarka Ljiljana Smajlović (na fotografiji) za RT Balkan radi serijal emisija "Relativizacija", u kojima intervjuiše poznate ličnosti.
Kako navodi Russia Today, novinarka Ljiljana Smajlović (na fotografiji) za RT Balkan radi serijal emisija "Relativizacija", u kojima intervjuiše poznate ličnosti.

Izvršni odbor Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF) saopštio je da je sa novinarkom Ljiljanom Smajlović dogovoreno da podnese ostavku u Izvršnom odboru jer radi za Russia Today Balkan (RT Balkan).

Saradnja sa propagandnom platformom koju finansira ruska vlada nije kompatibilna sa ciljevima i misijom ECPMF-a, navodi se u saopštenju ove organizacije.

"Zbog toga je sa Ljiljanom Smajlović odmah dogovoreno da podnese ostavku na funkciju u Izvršnom odboru i da više neće biti član zadruge ECPMF", navodi se u saopštenju.

Ljiljana Smajlović je članica Izvršnog odbora ECPMF-a od 2015. godine.

Evropski centar za slobodu štampe i medija je neprofitna organizacija koja je osnovana u Lajpcigu, u Nemačkoj, 2015. godine.

Kako navodi Russia Today, Ljiljana Smajlović za RT Balkan radi serijal emisija "Relativizacija", u kojima intervjuiše poznate ličnosti. Ona je bila višegodišnja urednica u beogradskom dnevnom listu Politika.

Ruski državni kanal RT saopštio je 15. novembra da je počeo sa emitovanjem onlajn (online) odnosno veb sadržaja svog programa na srpskom jeziku.

RT, kao medij pod kontrolom Kremlja koji se finansira iz državnog budžeta, ima zabranu emitovanja u Evropskoj uniji od marta 2022. godine.

XS
SM
MD
LG