Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dečak preživeo pad libijskog aviona
Osmogodišnji dečak iz Holandije jedini je preživeli posle pada putničkog aviona u Libiji u kojem je poginulo više od 100 ljudi, saopštio je zvaničnik aerodroma, prenosi AFP.

U avionu tipa "erbas 330-200" kompanije "Afrikaja erlajns" putovali su ljudi brojnih nacionalnosti, kao i 11 Libijaca, članova posade.

Avion je leteo iz Južne Afrike i srušio se nedaleko od aerodroma u Tripoliju. Avion je trebalo da sleti na londonski aerodrom Hitrou nakon zaustavljanja u Tripoliju, javlja BBC.

Nesreća se dogodila prilikom sletanja oko 6.00 časova po lokalnom vremenu.

"Mogu da potvrdim nesreću, ali ne i broj mrtvih", izjavio je Bongani Sithol, zvaničnik aviokompanije na aerodromu u Johanesburgu.

"Imamo informacije da se nesreća dogodila samo metar od piste",
dodao je on.

Prema informacijama neimenovanog zvaničnika aerodroma koje je objavila agencija AFP, avion je eksplodirao tokom sletanja i potpuno se raspao.

Osim dečaka niko od 93 putnika i 11 članova posade po svoj prilici nije preživeo nesreću. Preživeli dečak hitno je prebačen u bolnicu nedaleko od Tripolija.

Terorizam nije uzrok avionske nesreće

Libijski ministar saobraćaja Mohamed Zidan odbacio je terorizam kao mogući uzrok današnje avionske nesreće u Tripoliju.

"Mi definitivno odbacujemo hipotezu da je pad aviona rezultat terorističkog čina", rekao je Zidan na konferenciji za novinare.

Za sada se još ne zna kojih su sve nacionalnosti bili putnici na ovom letu.

Britanska stanica BBC objavlila je da je na letu bilo putnika i iz Velike Britanije i Južne Afrike.

I holandsko ministarstvo spoljnih poslova takođe je saopštilo da se na letu "Afrikaja erlajns" nalazilo više njenih državljana, ali nije raspolagalo informacijama o tome da je holandski dečak jedini preživeli putnik.

Holandska ambasada u Tripoliju poslala je predstavnike na mesto nesreće da dobije više informacija, naveo je portparol holandskog ministarstva.
XS
SM
MD
LG