Dostupni linkovi

Još jednom je rok muzika okupila ljude iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali su ove godine u publici bili brojni gosti iz Francuske , Britanije , Italije i Poljske . Dio festivaske publike boravio je u Lejk kampu, u hladu krupačkih topola. Druženje, dnevne svirke, jedinstven prirodni ambijent čine Lejk fest fantastičnim ocjenjuju posjetioci koji su u Nikšić doputovali danima prije početka festivala
Inostrane zastave, poster Če Gevare, publika obučena u rok maniru i neizostavne „starke“ obojili su treći Lejk fest.

Francuskinja Žili oduševljena je kampom, prirodom Crne Gore:
Montažni šankovi, ogromna drvena burad sa Nikšićkim pivom, tezge za roštilj, kukuruz i kokice samo su dio mobilijara u kampu sa šarenim šatorima. I dok su se prodavci hvalili dobrom prodajom pića i flaširane vode posjetioci su neke stvari zamjerili organizatorima:

Na festivalu je super ali nema pitke vode, radi samo jedna česma. Došao maksuz iz Sarajeva zbog vode ( smijeh ) ali vode nema. Muzika je super, smještaj je besplatan, ali nema vode“, kaže Dino iz Sarajeva.

Ovo je treća godina kako Lejk fest u Nikšić dovodi brojnu publiku, kaže direktor festivala Peđa Zečevića koji en krije zadovoljstvo i naglašava da nije bilo niti jednog incidenta:

Ono što krasi ovaj festival je sjajna atmosfera, to su vedra lica, prelijepa priroda, dobar zvuk i sve to čini da kao organizatori budemo jako zadovoljni. Jedina zamjerka odnosila se na loš pritisak u tuševima ali na žalost mi smo tu potpuno nemoćni jer je to posao vodovoda. Međutim, tu je zamjena prekrasno jezero sa divnom plažom tako da to naši gosti koriste.“

Da nije samo muzika to što ljubitelje dobrog zvuka dovodi na Krupac već dobar kamp i ukupna atmosfera .

Za kraj priča o ljubavi na Lejk fest ....Rim, Krupac, Podgorica.

  • 16x9 Image

    Lela Šćepanović

    U radio novinarstvu od studentskih dana 1997. Sarađivala sa brojnim radio i TV redakcijama, ali se najduže zadržala, šesnaest godina, u redakciji crnogorskog Montena radija. Za Radio Slobodna Evropa, kao dopisnica iz Nikšića, radi od 2008. godine. Od januara 2014. radi u birou RSE u Podgorici.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG