Dostupni linkovi

Las Vegas u Gornjem Milanovcu


Imanje Jakovljevića
Imanje Jakovljevića

Las Vegas usred Šumadije. Tako poslednjih nekoliko dana meštani Gornjeg Milanovca nazivaju imanje Miroljuba Jakovljevića, koji je svoju kuću i dvorište okitio sa 12.000 lampiona. Ovu atrakciju svakodnevno poseti na stotine ljudi, a najviše joj se raduju deca.

U zabačenom i slabo osvetljenom sokaku gornjomilanovačkog prigradskog naselja Velereč prizor kao iz bajke. Supružnici Miroljub i Nadežda Jakovljević rešili su da u susret Novoj godini i Božiću osvetle svoju kuću i domaćinstvo sa 12.000 lampiona. Miroljub kaže da je ukupna dužina ovih svetlećih ukrasa preko pet kilometara.

"Okitio sam krov, ogradu, fontanu, mostić u dvorištu, stubove za rasvetu. Bukvalno sve je osvetljeno. Baš svetli, kao što kažu u komšiluku, kao da je Las Vegas", kaže Miroljub Jakovljević.

Za kratko vreme domaćinstvo Jakovljevića postalo prava je atrakcija za komšije i sugrađane.

"Ima puno posetilaca, ne samo uveče nego i preko dana. Deca dolaze da se slukaju. Imamo ispred kuće ogromnog Deda Mraza od dva i po metra kojeg sam sam napravio. Od 5 do 11 uveče ovde je kao na vašaru, deca dolaze da se slikaju, obilaze atrakciju", zadovoljan je domaćin.

Miroljub naglašava da je kuću na sličan način obasjao i za prošlogodišnje praznike, doduše sa znatno manje lampiona, ali o tom užitku govori sa manje žara.

"Prošle godine svetiljke sam kupio kod Kineza. To je veoma kratko trajalo, nekih petnaestak dana i onda su lampice počele da pregorevaju", navodi.

Svetleća instalacija, jedinstvena u Srbiji, plaćena je preko 500 evra, ali Miroljub nije žalio novac kako bi ugodio svojoj porodici i prijateljima. Kaže da ga ne interesuje ni račun za struju koji će, sasvim sigurno biti veći nego dosadašnji.

"Za svoju i ljubav svoje porodice, kao i za zadovoljstvo okoline, ne žalim da platim račun. Nije što sam ja uradio, ali zaista izgleda predivno", kaže Miroljub Jakovljević.

Jakovljevići se neće zaustaviti samo na kićenju kuće i dvorišta. Za potpuno uživanje u prazničnoj atmosferi za Božić najavljuju i veliki vatromet.

XS
SM
MD
LG