Dostupni linkovi

Odbornik napao novinare Radija Slobodna Evropa i B92


Novinar RSE Miloš Ivanović
Odbornik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini opštine Kuršumlija Branislav Miljković pokušao je u subotu pre skupštinske sednice da se verbalno i fizički obračuna sa novinarima, nezadovoljan izveštavanjem sa prethodne sednice.

Nezadovoljan zbog toga što je Televizija B92 objavila prilog sa prethodne sednice Skupštine opštine Kuršumlija, Miljković je verbalno napao novinarku te kuće Ljiljanu Danilović. On joj je zamerio to što je u prilogu pustila zamenika predsednika Skupštine Zorana Lakića iz SRS da se, kako je kazao, "onako ponaša i bruka radikale".

Ispred skupštinske sale je tada nastala opšta galama jer se umešalo desetak prisutnih odbornika. Nakon toga odbornik Miljković je izašao ispred opštinske zgrade gde je najpre uputio verbalne pretnje a zatim je pokušao da fizički napadne novinara Radija Slobodna Evropa Miloša Ivanovića.

"Pre početka sednice Skupštine opštine Kuršumlija odbornik Miljković je najpre napao novinarku, tvrdeći da je dala pristrasan izveštaj sa ranije sednice Skupštine opštine. Nakon niza tih verbalnih napada i uvreda on je napao i mene i pokušao da se fizički obračuna sa mnom ispred zgrade Skupštine opštine Kuršumlija, međutim teži incident su sprečili okupljeni odbornici i građani koji su se zatekli ispred zgrade opštine Kuršumlija"
, kaže naš novinar Miloš Ivanović.

U Kuršumliji se danas inače odražava nastavak sednice Skupštine opštine Kuršumlija koja je prekinuta u četvrtak. Vladajuća većina, odbornici Demokratske stranke, G17 plus i SPS-a tokom popodneva su napustili zasedanje, dok su u sali ostali odbornici SRS-a, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije koji imaju nameru da smene aktuelnog predsednika Skupštine iz SPS-a.

"Koliko sam ja video, policija nije prisutna, iako je situacija dosta napeta, nisam primetio ni da je obezbeđenje Skupštine pojačano. Doduše, nakon što su odbornici vladajuće koalicije u Kuršumliji napustili sednicu, strasti su manje. Videćemo kako će sve to zakonski da se tumači, jer je sporan jedan odbornički mandat koji može da presudi oko eventualno nove većine koja treba da se formira u opštini Kuršumlija"
, kaže Miloš Ivanović.
XS
SM
MD
LG