Dostupni linkovi

Uhapšen zbog prijetnji sinu premijera Zdravka Krivokapića


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su V. Z. iz Podgorice zbog sumnje da je ugrozio sigurnost sina predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Hapšenje je obavljeno po nalogu dežurne tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Jelene Protić.

Kako je saopšteno iz tužilaštva u Podgorici iz prikupljenih dokaza i obavještenja proizilazi da je osumnjičeni, telefonskim putem poslao oštećenom poruku prijeteće sadržine, „koja je kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti“.

Tužilaštvo pokašnjava da se radi o licu koje je nedavno „neovlašćeno posjetilo kuću predsjednika Vlade“.

„Po zahtjevu dežurne državne tužiteljke nadležni sud je donio naredbu po osnovu koje je policija izvršila pretresanje stana koji koristi osumnjičeni. Privremeno je oduzet i telefon osumnjičenog radi vještačenja i pribavljanja elektronskih dokaza o krivičnom djelu“, navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da će osumnjičeni u zakonskom roku biti sproveden državnoj tužiteljki radi saslušanja.

Predsjednik Vlade Crne Gore se već dva dana nalazi u Briselu gdje je prisustvovao NATO samitu, a na marginama skupa se sreo sa liderima Sjedninjenih država i Velike Britanije, Džo Bajdenom i Borisom Džonskonom, kao i sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Premijer Krivokapić je danas 15. juna razgovarao i sa komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

XS
SM
MD
LG