Dostupni linkovi

Incident u Novom Sadu: Krivična prijava protiv Čanka


Nenad Čanak u Skupštini Srbije, ilustrativna fotografija
Nenad Čanak u Skupštini Srbije, ilustrativna fotografija
Beograđanin Pavle Lešanović, koji je prebijen u incidentu u Novom Sadu u kome su, kako tvrdi, učestvovali lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i njegovi telohranitelji, najavio je da će podneti krivične prijave za pokušaj ubistva i pljačku.

Prema tvrdnji Pavla Lešanovića do incidenta je došlo nakon što je napustio jednu novosadsku kafanu u kojoj je bio i predsednik LSV-a, Nenad Čanak.

Prebijen Beograđanin kaže da ga je ispred ugostiteljskog objekta napali telohranitelji ali i sam Čanak. On tvrdi da su ga oborili na zemlju, prebili ga, a zatim se odvezli sa lica mesta. Lešanović je naveo da ga je novosadski političar sve vreme vređao.

On je najavio da će njegov advokat tražiti da se Čanku ukine poslanički imunitet, kao i da će podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva i za pljačku, jer su mu nestali sat i telefon.

Lider LSV Nenad Čanak je demantovao da je tukao Lešanovića, i dodao da je ovaj sam pao.

Čanak je u saopštenju naveo da je s jednim gospodinom imao raspravu za kafanskim stolom, ali da nije bilo nikakvog fizičkog obračuna. Čanak je poručio da ako postoji sumnja u njegove reči da taj čovek slobodno može da ga tuži, pa će se objasniti na sudu.

U međuvremenu oglasio se i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović. On je rekao da je od policije saznao da je istraga u toku i da je Čanak učestvovao u nemilom događaju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je prebijanje Beograđanina Pavla Lešanovića.

On je pozvao istražne organe da što pre utvrde razlog, kako se navodi u saopštenju skandaloznog prebijanja i učesnike što pre izvede pred lice pravde.
XS
SM
MD
LG