Dostupni linkovi

Osumnjičeni koji se dovodi u vezu s 'kavačkim klanom' bit će predat Sudu BiH


Zdrada Suda i Tužilaštva BiH 27. juli 2021.
Zdrada Suda i Tužilaštva BiH 27. juli 2021.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predati su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove institucije.

Također, u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u Banjoj Luci je uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa tzv. “kavačkim klanom”.

"Kavački" i "škaljarski" su kriminalni klanovi porijeklom iz Crne Gore.

U saopćenju se navodi da su pripadnici MUP-a Republike Srpske 4. augusta u popodnevnim satima, uz visoke mjere osiguranja, predali tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode jučer u policijskoj akciji u Banjoj Luci, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Također, osumnjičeni državljanin Crne Gore, koji je lišen slobode u policijskoj akciji bit će predat Sudu BiH, shodno provođenju ekstradicionog postupka.

Tužilac Tužilaštva BiH ispitat će osumnjičene u okviru predmeta organizovanog kriminala u kojima u saradnji s partnerskim institucijama regiona, istragu vodi Tužilaštvo BiH.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

XS
SM
MD
LG