Dostupni linkovi

U Zastavi počela proizvodnja "punta"


Pogoni kragujevačke Zastave

Posle dvonedeljnog odlaganja, u “Zastavi” je u ponedeljak počela proizvodnja Fiatovog modela “punto”.

Zoran Radojević, generalni direktor grupe "Zastava vozila", kaže za RSE da će prvi "punto" proizveden u Kragujevcu imati broj 7.000.001., čime će biti nastavljen kontinuitet proizvodnje jednog od najprodavanijih automobila u Evropi:

"Sve ide po planu, videli ste da je proizvodnja već počela. Grupa italijanskih stručnjaka je ovde, a cilj njihovog rada je utvrđivanje kvaliteta i obima proizvodnje."

Prvobitno je bilo planirano da u "Zastavi" tokom ove godine bude proizvedeno 15.000 "punta", ali će taj broj zbog ogromnog interesovanja kupaca biti znatno veći. Do sada je stiglo blizu 18.000 zahteva za kupovinu ovog automobila na kredit, od čega je preko 14.000 zainteresovano za program zamene staro za novo vozilo. Radojević kaže da zbog toga stručni timovi "Fiata" i "Zastave" već rade na proširenju kapaciteta, kako bi se odgovorilo zahtevima svih kupaca:

"Poznato je da je interesovanje kupaca u Srbiji izuzetno veliko, mi želimo da se kapacitet postojećih postrojenja poveća i na tome se u ovom trenutku radi. Sve ide kako treba i mislim da će sve biti u rokovima kako je to i planirano."

Generalni direktor "Zastave" demantuje navode pojedinih medija da su obustavljeni krediti za kupovinu "punta", navodeći da dileri i dalje primaju rezervacije:

"Ta informacija ne potiče iz "Zastave" i mislim da je ona netačna, krediti nisu obustavljeni i prijavljivanje zainteresovanih građana, za kupovinu staro za novo ili na kredit, je u toku – sve ide svojim tokom."
XS
SM
MD
LG