Dostupni linkovi

Kosovski zvaničnici u poseti opštinama na jugu Srbije


Bujanovac
Bujanovac

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bislimi i ministarka prosvete Arberie Nagavci stigli su nešto pre 11 časova u Bujanovac i sastankom sa predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca, započeli jednodnevnu posetu opštinama Bujanovac i Preševo na jugu Srbije.

Nakon toga planiran je susret sa poslanikom u Skupštini Srbije i liderom Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipom Kamberijem, a potom i sa rukovodstvom opštine Bujanovac.

Kamberi je na svom Facebook profilu napisao da je sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bislimijem i kosovskom ministarkom prosvete Arberie Nagavci razgovarao o opštim političkim tokovima u Preševskoj dolini "potrebi za većim prisustvom Republike Kosovo u Preševskoj dolini sa konkretnim projektima i potrebama građana Doline koji žive na Kosovu."

Kamberi je naveo da je u razgovoru sa kosovskim zvaničnicima posebno istakao potrebu većeg angažovanja “u cilju uključivanja prava Albanaca u dijalog sa Srbijom po principu reciprociteta”.

Po agendi planirano je da Bisliomi i Nagavci posete osnovnu školu “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu.

Poseta visokih kosovskih zvaničnka potom se nastavlja u Preševu gde će prvo obići osnovnu školu "Ibrahim Keljmendi", a u 15 časova planiran je radni ručak sa političkim liderima Preševa.

U 17:30 Bislimi i Nagavci održaće sastanak sa predstavnicima udruženja, privrednicima i istaknutim ličnostima u Bujanovcu.

Poseta je organizovana u istom danu kada je premijerka Srbije Ana Brnabić stigla u prvu posetu Kosovu od kako je 2017. godine izabrana za predsednicu Vlade.

XS
SM
MD
LG