Dostupni linkovi

Policija u potrazi za osumnjičenim za trostruko ubistvo na Kosovu


Policija na mestu napada na autobus, selo Glođane, Kosovo (27. novembar 2021.)
Policija na mestu napada na autobus, selo Glođane, Kosovo (27. novembar 2021.)

Policija još traga za osumnjičenim za trostruko ubistvo u blizini sela Glođane u opštini Dečani na Kosovu.

Vozač autobusa i dva učenika ubijeni su 26. novembra u pucnjavi na autobus koji je prevozio učenike na relaciji Đakovica-Dečani. U pucnjavi je povređen jedan učenik, ali je van životne opasnosti.

Generalni direktor Policije Kosova Sabedin Mehmeti je rekao da se radi na otkrivanju motiva napada.

"Trenutno možemo govoriti o dva, odnosno tri moguća istražna traga i sve informacije koje prikupljamo, ali i materijalni dokazi sa lica mesta, vode u tom pravcu. Reč je o jednoj osobi, ali uz mogućnost povezivanja i sa drugim osobama, što znači da može biti više osumnjičenih", rekao je Mehmeti.

Mehmeti je rekao da istražioci ispituju teren, dok su angažovane dodatne jedinice i stručnjaci koji obrađuju informacije vezane za ovaj slučaj.

Dodao je da "do ovih trenutaka nemamo podataka, dokaza, ni informacija koje govore o terorističkom činu ili dela koja se odnose na verske probleme".

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) uputio je ultimatum napadačima da se predaju i pozvao građane koji imaju informacije da se obrate organima za provođenje zakona.

"Ubici postavljam ultimatum da se preda. Mi dobro znamo da je svako ko pomaže ubicama umešan u teško krivično delo", poručio je Svečlja.

Iz kosovske policije je saopšteno da se sumnja da je na autobus pucano iz vatrenog oružja AK-47.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti (Albin) opisali su događaj kao "šokantan" i pozvali policiju da pronađe počinioce i da ih izvede pred lice pravde.

Napad su osudili i drugi predstavnici institucija i političkih partija na Kosovu.

XS
SM
MD
LG