Dostupni linkovi

Kosovska policija pronašla dve laboratorije za drogu


Droga zaplenjena tokom akcije u Južnoj Mitrovici i Kosovu Polju 20. aprila 2022. godine.

Regionalna direkcija policije Kosova, Mitrovica sever, u saradnji sa carinskim službenicima, u selu Izvore, koje pripada severnoj kosovskoj opštini Zvečan, pronašla je laboraratoriju za "neovlašćenu proizvodnju narkotika, psihotropnih ili analognih supstanci", saopštila je kosovska policija.

Tokom pretresa lokacije od strane policije Kosova i carine u selu na teritoriji opštine Zvečan, došlo je do pucnjave, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa portparol Branislav Radović.

Rekao je da je policija izvršila uviđaj i pronašla nekoliko čaura, i da je istraga u toku. U vezi sa ovim slučajem obavešten je nadležni dežurni tužilac.

Nema povređenih, ni uhapšenih u ovoj akciji, kaže Radović.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svećlja potvrdio je na Fejsbuku je da je u laboratoriji u opštini Zvečan u otkriveno 10.000 biljnih vlakana spremnih za ilegalnu prodaju.

U akciji policije otkrivena je i laboratorija u Uroševcu, na jugu Kosova gde je uhapšeno deset osoba, a zaplenjeno 68 kilograma droge.

Radović navodi da je zapravo carina vršila uviđaj na osnovu svojih predmeta i tom prilikom ništa nije pronađeno, ali da je tako otkrivena laboratorija, najverovatnije za proizvodnju kanabisa. Više informacija očekuje se nakon istrage, kaže Radović.

Kosovska policija nedavno je preduzela nekoliko akcija za suzbijanje uzgoja i prodaje narkotika.

U aprilu je otkrivena narko laboratorija u Zvečanu, i uhapšena četvorica Srba, a petoro je uhapšeno u Kosovu Polju i Južnoj Mitrovici zbog sumnje za neovlašćenu kupovinu i prodaju droge.

Povodom današnje akcije na severu Kosova, reagovala je i Srpska lista koja je "pozdravila akciju policije iz Regiona-Sever".

Navode da je sprovedena akcija u cilju suzbijanja kriminaliteta u oblasti narkotika.

"Ova akcija je pokazala da policajci Regiona-Sever imaju sposobnosti i kapaciteta da se suprotstave kriminalitetu" naveli su iz Srpske i osudili, kako navode, ovakvo delovanje pojedinaca.

Srpska je dala " punu podršku policiji Regiona-Sever da nastavi sa ovakvim akcijama" i ne dozvoli "pojedincima da svojim kriminalnim aktivnostima kriminalizuju čitav sever gde žive pošteni ljudi i domaćini".

Poručili su da će policija uvek imati podršku ove liste kada "sprovodi profesionalne akcije poput ove".

XS
SM
MD
LG