Dostupni linkovi

Pojačane mjere za suzbijanje korona virusa u Šangaju


Radnik u zaštitnom odijelu mjeri tjelesnu temperaturu tokom sesije vakcinacije protiv korona virusa (COVID-19) za starije osobe, u društvenom centru za zdravstvene usluge u okrugu Fengxian u Šangaju, Kina, 21. aprila 2022.

Kineske vlasti u Šangaju pojčale su u petak 22. aprila ofanzivu protiv virusa korona i pokrenule novu rundu testiranja širom grada, uz upozorenje stanovnicima da će trosedmično zatvaranje biti ukinuto tek kada prenošenje zaraze bude prekinuto.

Gradske vlasti su objavile da epidemija pokazuje "pozitivan trend" i da bi život u gradu mogao da se normalizuje uskoro, ako se ljudi budu držali striktnih propisa.

U gradu je registrovano 11 novih smrtnih slučajeva od COVID-19 za 21. april, saopštila je Opštinska zdravstvena komisija, dok ih je dan ranije bilo osam.

Potvrđeno je i 15.698 novih lokalnih asimptomatskih slučajeva zaraze, kao i 1.931 simptomatski slučaj. Ovi brojevi su nešto manji nego za 20. april.

Pojedini okruzi pooštrili su ograničenje kretanja, a neki su ih zadržali na snazi iako su ispunjeni kriterijumi za popuštanje i odobravanje stanovnicima da izađu iz svojih domova.

Vlasti su zaključale 25 miliona stanovnika komercijalnog centra Kine početkom aprila, nakon što je broj zaraženih počeo da raste. Stanovnici trpe pad prihoda, teško nabavljaju hranu, porodice su razdvojene, a u karantinima vladaju teški uslovi, piše Reuters.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG