Dostupni linkovi

Direktorka kovid bolnice u Beogradu: Na lečenju najviše mladih


Direktorka kovid bolnice u Batajnici izjavila je da je među pacijentima više od 90 odsto nevakcinisanih
Direktorka kovid bolnice u Batajnici izjavila je da je među pacijentima više od 90 odsto nevakcinisanih

Direktorka kovid bolnice u Batajnici u Beogradu Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi "alarmantna" pošto je trenutno na lečenju 446 pacijenata, a početkom avgusta ih je bilo 84.

Ona je ocenila da će kapaciteti bolnice u Batajnici biti popunjeni u narednih sedam do deset dana ukoliko se nastavi rast broja novoinficiranih.

"Najviše zabrinjava što je na intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata kao i to što je intubiranih pacijenata sada osam puta više nego 1. avgusta", rekla je Adžić Vukičević Radio televiziju Srbije (RTS) i dodala da je među pacijentima više od 90 odsto nevakcinisanih.

"Radi se o mladim muškarcima izmedju 20 i 30 godina, pa muškarcima starim između 40 i 50 godina", kazala je Adžić Vukičević.

Ona je apelovala na građane, a posebno na medicinske radnike, da se vakcinišu protiv korona virusa.

"Među preminulima ima i zdravstvenih radnika koji nisu bili vakcinisani. Neverovatno je da neko radi u kovid sistemu, a da se nije vakcinisao. To je bez komentara i apsolutno za kažnjavanje jer ne vidim da se ikome od vakcinisanih desilo nešto loše ", rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

U Srbiji je 29. avgusta od posledica zaraze korona virusom preminulo još devet osoba preminulo, a registrovano je 1.722 novozaraženih.

Broj hospitalizovanih je 1.119, a 82 osobe su na respiratorima.

Vakcinisano je nešto više od 2,7 miliona građana, odnosno, 50,1 odsto punoletnih građana.

XS
SM
MD
LG