Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Čarobni štapić za VIP želje

update

Goran Martinović: Gostu nikada nijesam rekao «ne može se to» ili da nijesam u stanju da ispunim neku želju ali ima situacija kada stvarno ne postoje uslovi
Pouzdan i diskretan, dobro obaviješten i poznavalac nekoliko jezika - to su neke od osobina koje treba imati concierge (konsijerž), osoba zadužena za ugodan boravak VIP gostiju u hotelima visoke kategorije:

"Posao konsijerža uprošćenim jezikom znači domaćin hotela koji ispunjava zahtjeve gostima, uključujući i neke vanhotelske prohtjeve, a posebno se odnosi na goste VIP statusa".

Konsijerž Goran Martinović kaže da gosti svoje prohtjev najčešće zadovoljavaju panoramskim izletom letjelicom ili plovidbom duž crnogorske obale. Najveće zvijezde su često i najmanje zahtjevne.

"Najugodnije je bilo sa poznatim pjevačem Hulijom Iglesijasom. On je ostavio jedan divan utisak u vrijeme kada je imao koncert u Budvi. Njegova posjeta je bila veoma kratka, dva dana, ali je ostavio krajnje lijep utisak u smislu jednostavnosti. Bio je toliko opušten da je naprosto fascinirao," kaže Martinović.

NIKADA NE REĆI "NE MOŽE"

Da novac nije nužno oprečan romantici potvrđuje i izjava ljubavi za koju je konsijerž hotela "Splendid" morao angažovati i helikopter:

"Bila je to izjava ljubavi jednog znanog gosta, koji je htio da je izrazi porukom i to u nekom letećem smislu, avionom. Poruku je vukao avion, a na poruci je pisalo: "Ljubavi, volim te" i naravno ispisano je bilo i ime te gošće".
Goran Martinovic i Hulio Iglesijas

RSE: Znači, Crnogorci su ipak romantični?

"Može se reći, ali svoju romantiku često prikrivaju."

I danas se prepričava boravak prvih svjetskih zvijezda nakon otvaranja "Splendida", kada su Rolling Stonesi svirali na Jazu prije par godina. Najzahtijevnija među njihovom pratećom svitom bila je - jedna pudlica.

"Oni su došli sa velikom pratnjom, i tu je bio i jedan mali četvoronožac - pudlica. Prilikom odlaska na koncert, gospođa koja je bila pratilja Džegera, zamolila je da se belboj prošeta i nahrani pudlu koja je imala ime Rubby Tuesday, po jednom od prvih hitova grupe Rolling Stones. Belboj je nahranio pudlu i izašao da je malo prošeta, pa je pustio sa povoca. Pošto su oko hotela fontane, ona je upala i skvasila se, i možete zamisliti samo kakva je nastala trka i sušenje sa peškirima, fenovima da se pudlica ne bi prehladila.Gošća je bila prezadovoljna tretmanom koji je njen ljubimac imao,"
kaže Martinović.

Goran Martinović je prvi konsijerž na Budvanskoj rivijeri, a vanhotelski servisi koji bi bili na usluzi VIP gostima tek treba da obogate domaću turističku ponudu. Tako bi i konsijerž dobio čaroban štapić za sve VIP želje:

"Gostu nikada nijesam rekao «ne može se to» ili da nijesam u stanju da ispunim neku želju, ali ima situacija kada stvarno ne postoje uslovi, odnosno nemoguće je izaći mu u susret zbog servisa koji još ne postoje u Crnoj Gori. Iako smo turistička destinacija, još nijesmo osmislili ekstra ponudu takve vrste".
XS
SM
MD
LG