Dostupni linkovi

Ko je Masterchef: Jedna emisija, dva pobjednika u dvije države


Pobjednici Masterchefa
Pobjednici Masterchefa
Ko je pobjednik Masterchefa u Hrvatskoj, pitaju se gledaoci u toj zemlji i u Bosni i Hercegovini. Finalna emisija dobila je dva različita pobjednika, Nikolu Lesara u epizodi emitovanoj na Novoj TV i Marka Palfija u onoj koju su gledali gledaoci Federalne TV. I dok u toj medijskoj kući kažu da su dobili gotovu emisiju, u Novoj navode da je greška nastala u Sarajevu.

Gledatelji u Hrvatskoj i BiH su imali priliku gledati nevjerovatnu završnicu kulinarskog showa Masterchef, koji su emitirale Nova TV i Federalna televizija. Još nevjerovatnije je bilo proglašenje pobjednika. Na Novoj TV je to izgledalo ovako:

„Nikola, ti su drugi hrvatski masterchef. Čestitam ti.“

Samo dva sata kasnije emitovala se emisija finala Mastrechefa na Federalnoj TV - i proglašenje pobjednika je zvučalo ovako:

„Marko, čestitam ti, ti si drugi hrvatski masterchef.“

U Hrvatskoj je pobijedio takmičar Nikola Lesar, u BiH njegov oponent Marko Palfi. Kako je to moguće, pitaju se gledatelji ovog tv showa? Ko je odgovoran zbog toga? Evo šta su rekli građani koje smo pitali na ulicama Sarajeva:

"Pa to je kriva Federalna. Kod nas je sve naopako inače u ovoj državi", kazala nam jedna mlada Sarajka.

"Pa mi mislimo da je Nikola pobijedio", dodaje druga.

"Pogrešno su montirali", konstatuje naša treća sagovornica.

Iz press službe Federalne televizije poručuju da nemaju logično objašnjenje i da su emitirali materijal koji su dobili od Nove TV.

Nakon upornog traženja objašnjenja, stiglo je saopštenje Nove TV:

"Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje i odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa“, navodi se u saopštenju.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana pogrešna emisija, još uvijek se istražuje.
XS
SM
MD
LG