Dostupni linkovi

Kenijci dominirali na prvom banjalučkom polumaratonu


Mozes Komon na cilju

Atletičar iz Kenije Mozes Komon pobjednik je Prvog banjalučkog polumaratona "M:tel city race Banjaluka 2015", koji je dionicu od 21,1kilometar istrčao za jedan sat, pet minuta i 33 sekunde. U prvom polumaratonu u gradu na Vrbasu učestvovalo je više od 1.250 trkača iz 24 zemlje sa četiri kontinenta.

Kenijci su dominirali prvim banjalučkim polumaratonom. Drugom mjesto je osvojio Henri Kemboji, a odmah iza njega je stigao Džejmsu Muria. Među damama, do pobjede je došla takođe Kenijka Agneš Čebet u vremenu jedan sat 18 minuta i 47 sekundi. Druga je Anja Subotić iz Srbije, a treća je naša maratonka Lusija Kimani.

Pobjednik polumaratona Mozes Komon nije krio oduševljenje atmosferom u Banjaluci

“Zahvaljujem se organizatorima, i svim takmičarima, mislim da smo svi jako zadovovljni. Nemam riječi ..sve je sjajno i organizacija i publika”, rekao je Mozes.

Driektor Prvog banjalučkog polumaratona Vladimir Selec istakao je da je prezadovoljan ostvarenim, te da se nije nadao tolikom broju takmičara.

„Očigledno je da Banjaluka to može, samo je trebao prvi korak da se napravi. Ovaj grad to zaslužuje i zahvaljujem se svima, jer su ozbiljno pristupili ovome svemu“, rekao je Selec.

Prema njegovim riječima, učesnici su stigli iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Italije, Francuske, Rusije,Kenije, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja širom svijeta.

Maratonce je bodrila i atletska legenda Vera Nikolić : "Ovo je praznik za Banjaluku, praznik za dušu, čovek ne može da shvati da je ovakva organizacija prvi polumaraton na ovako visokom nivou, mnogi gradovi mogu doći u Banjaluku da nauče kako se radi polumaraton".

Održana je i Trka zadovoljstva od tri kilometra za rekreativce.Trkala su se djeca, roditelji, gurajući dječija kolica, mali biciklisti i svi zaljubljenici u sport.

Polumaraton je organizovao banjalučki Trkački rekreativni klub “Trk”. Banjaluka je tako danas ucrtana na svjetsku mapu maratona, i svi rezultati maratonaca se priznaju bilo gdje u svijetu.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG