Dostupni linkovi

Nik Kejv i vatromet za kraj Exita


Nastupom disk džokeja Marka Nastića u Dance Areni završen je ovogodišnji Exit festival. Najpoznatiji regionalni muzički događaj je ove godine zabeležio više rekorda kada je reč o posećenosti.

Tradicinonalno, Dance Arena je bila poslednja bina koja je zatvorila Exit festival. Sa velikim brojem fanova elektronske muzike četrnaesti Exit je zatvorio svoje kapije. Ovogodišnji festival ostaće zapamćen kao jedan od najposećenijih u svojoj istoriji, kaže za Radio Slobodna Evropa, portparol festivala Srđan Marjanov.

„Na ovogodišnjem Exit festivalu prisustvovalo je više od 150 hiljada ljudi što je izuzetno velik porast u odnosu na prošlu godinu. Na nastup Fatboy Slima zabeležili smo rekord. Naime,imali smo do sada najveću posećenost Arene. Ovo potvrđuje i činjenica da smo u jednom trenutku zatovrili Arenu da bismo garantovali bezbednost gostiju. Novi rekord je zabeležen nakon dva dana kada je svetski poznat DJ, Dejvid Geta zabavljao posetioce“, objašnjava Marjanov.

Poslednja noć festivala bila je obeležena vatrometom i nastupom Nika Kejva na glavnoj bini. Ovaj predstavnik alternativnog roka je osim poznatih hitova predstavio i pesme sa novog albuma. Nove pesme su nastale sa njegovom matičnom grupom „Bad seeds“.

Inače, album pod imenom “Push The Sky Away“, naišao je na izuzetno dobru kitiku među poznavaocima ove vrste muzike i svetska kritika već ga je ocenila kao jedno od najboljih izdanja ove godine.

Dance Arenu je poslednje noći festivala napunio švedski DJ, Erik Pric. On je postao poznat široj publici nakon 2,5 miliona prodatih primeraka velikog hita „Call On Me“, koji je postao broj jedan na muzičkim listama širom sveta, sa više od 50 miliona pregleda na društvenim mrežama.

Pric je jedini DJ koji je dobio priliku da sarađuje sa grupom “Pink Floyd” i to na remiksu njihove najpoznatije pesme „Another Brick In The Wall“.

Osim muzike organizatori su ove godine obezbedili i prateće programe kao što su Silent disco, tematske žurke i performasi.

Exit festival održan je 14-i put, a tokom pet dana na više od 20 bina nastupilo je približno 600 izvođača i umetnika.
  • 16x9 Image

    Norbert Šinković

    Diplomirao je na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radijskim novinarstvom počinje da se bavi još u srednjoj školi. Od 2011. dopisnik RSE.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG