Dostupni linkovi

Kanadska ministarka naložila da se ruskom ambasadoru predoče slike iz Buče


CANADA-POLITICS/

Kanada će pozvati na razgovor ruskog ambasadora zbog prijavljenih ubistava civila u kijevskim predgrađima Buča i Irpin, izjavila je ministarka spoljnih poslova Melanie Joly.

"Postoji nivo nehumanosti u onome što smo videli u Buči", rekla je Joly novinarima u sedištu NATO-a u Briselu, gde se ministri zemalja članica sastaju kako bi razgovarali o sankcijama Rusiji, prenosi BBC.

Ona je kazala da je svom zameniku dala instrukcije da se postara da se ambasadoru Rusije u Kanadi Olegu V Stepanovu predoče slike onoga što se dogodilo u Buči i Irpinu.

Ranije ove nedelje, Kanada je uvela sankcije protiv devet ruskih i devet beloruskih pojedinaca "zbog toga što su omogućili kršenje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Ukrajine".

Buča je grad u Ukrajini iz kog su svet obišle fotografije ubijenih civila koji leže na ulicama vezanih ruku, a neki od njih su i prema navodima ukrajinske vojske mučeni i silovani. Fotografije su navodno nastale nakon povlačenja ruske vojske iz grada.

'Sistematski su ubijali ljude': Svedočenja iz Buče
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00

Rusija je 24. februara započela vojnu agresiju na Ukrajinu od kada je iz zemlje pobeglo više od četiri miliona ljudi, a više od sedam miliona je raseljeno unutar zemlje, pokazuju podaci UNHCR-a i IOM-a.

XS
SM
MD
LG