Dostupni linkovi

Parlamentarni izbori u Kanadi


Ankete pokazuju da je liberalna stranka premijera Džastina Trudoa u tesnoj trci sa konzervativcima Erina O'Tula

Građani Kanade glasaju 20. septembra na parlamentarnim izborima.

Ankete pokazuju da je liberalna stranka premijera Džastina Trudoa (Justin Trudeau) u tesnoj trci sa rivalskim konzervativcima na čelu sa Erinom O'Tulom (O'Toole).

Trudo tvrdi da je pristup konzervativaca opasan i da je Kanađanima potrebna vlada koja sledi nauku.

Erin O'Tul nije zahtevao da se kandidati njegove stranke vakcinišu protiv korona virusa.

"O'Tul je više zainteresovan da se zalaže za prava anti-vaksera u svojoj stranci nego što se zalaže za ljude koji su učinili prave stvari i žele da se vrate u normalu", rekao je Trudo u petak, 17. septembra.

Ankete pokazuju da pet do 10 odsto građana podržava Makimea Berniera i narodnu stranku Kanade, što potencijalno kvari podršku O'Tulu i pomaže liberalima da zadrže vlast.

Bivši predsednik SAD-a Barak (Barack) Obama i bivša kandidatkinja demokratske stranke Hilari (Hilary) Klinton objavili su na Twitteru podršku Trudou.

Ako pobedi O'Tul pobedi, obećao je da će zauzeti oštriji stav protiv Kine uključujući zabranu kineskog tehnološkog giganta Huavej iz sledeće generacije kanadskih telekomunikacionih mreža.

O'Tul je takođe rekao da će preseliti kanadsku ambasadu iz Izraela u Jerusalim, baš kao što je bivši američki predsednik Donald Tramp (Trump) preselio američku ambasadu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG