Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kako se mladi bore protiv stresa?


Ilustracija

U ovosedmičnom izdanju rubrike „Glasom mladih“ pitali smo mlade iz Srbije, Crne Gore i BiH, na koji način se oslobađaju stresa, da li stres utiče na njihov svakodnevni život, da li imaju običaj da idu kod psihologa i potraže stručnu pomoć, ili se sami nose sa svakodnevnim problemima?

Prema procjenama psihologa i istraživanjima u regoinu stres najviše pogađa mlade ljude između 18 i 33 godine starosti. Rezultati istraživanja pokazuju da nemogućnost osamostaljivanja, nedostatak novca, zapošljavanje, ali I nedostatak perspective toliko pogađa mlade ljude da do 33 godine prolaze kroz veoma teška razdoblja. Zbog pritiska i stresa oko četvrtina mladih u regionu se okreće alkoholu, deset posto cigaretama i oko osam posto drogama. Sa mladima o stresu u Doboju, razgovarao Arnes Grbešić.

Stavovi mladih u Doboju o stresu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:05 0:00
Direktan link


Šta kod mladih u Crnoj Gori najcesce izaziva stres, kako se studenti oslobadjaju napetosti i imaju li običaj da traže stručnu pomoć, odgovore je u Nikšiću potražila naša Lela Šćepanović.

Mišljenja mladih u Nikšiću
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00
Direktan link


Predispitna groznica i školske obaveze najveći su stres za mlade u Srbiji, rekli su u Beogradu neki od njih u razgovoru sa Zoranom Glavonjićem. Negativnosti iz okruženja ne dotiču ih previše, ali najviše iz takta može da ih izbaci politika.

Mladi Beograda o stresu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00
Direktan link

Kompletnu emisiju „Glasom mladih“ možete preslušati ovdje:

Radio magazin: Glasom mladih
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Dragana Erjavec

    Dragana Erjavec je novinarka iz Beograda. Po dolasku u Sarajevu 2002, radi na TV OBN, Radiju MIR, televizijskoj produkciji XY FILMS, te Radiju Slobodna Evropa (RSE). Devet godina je bila član tima BIRN-a BiH, kao urednik televizijske emisije o ratnim zločinima u BiH, TV Justice. Dobitnica je ERASMUS MEDIA AWARD 2008. Od septembra 2018. ponovo je član kolektiva RSE.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG