Dostupni linkovi

U kafiću u Podgorici konobari nose uniformu sa slovom 'Z'


Slovo "Z" simbol ruske inavzije na Ukrajinu

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori najoštrije je osudila upravu jednog kafića u Podgorici, "Ruski bar" u naselju Blok pet, čiji zaposleni na radnim uniformama imaju slovo "Z". Ono je simbol ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela 24. februara.

Kako piše na zvaničnom Fejzbuk nalogu, ukrajinska Ambasada je tim povodom uputila dopis nadležnim organima Crne Gore:

"Ogorčeni smo što je u glavnom gradu Crne Gore jedan od ugostiteljskih objekata tako smjelo i otvoreno podržava ruske zločine nad Ukrajinom. Ambasada je uputila notu nadležnim organima Crne Gore i sačekaće zvaničan odgovor".

Crnogorski nadležni organi do sada se nijesu oglašavali.

I zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je na Tviter nalogu fotografiju konobara iz podgoričkog "Ruskog bara", uz pitanje: Da li je istina da zaposleni nose tu oznaku?

U Podgorici su u više navrata organizovani skupovi podrške Ukrajine, dok su u Cetinju građani stotinu dana zaredom organizovali skupove podrške, a sada u crnogorskoj Prijestonici održavaju povremeno.

Dok su građani Cetinja protestovali protiv ruske invazije na Ukrajinu u Nikšiću je održano više skupova podrške predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, u organizaciji pravoslavnih bratstava, bliskih Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

XS
SM
MD
LG