Dostupni linkovi

U eksploziji u Kabulu desetine mrtvih i povređenih


Talibani pregledaju povređene saborce na ulazu u vojnu bolnicu u centru Kabula, 2. novembar 2021.

Najmanje 25 osoba je poginulo i preko 50 osoba je povređeno u eksploziji kod vojne bolnice u centru Kabula 2. novembra, prenosi agencija Rojters informacije od neimenovanog zvaničnika talibanske vlasti.

Za sada nema zvaničnih potvrda o broju nastradalih.

Eksplozija se dogodila ispred vojne bolnice "Mohamed Daud Kan", a zatim je usledio napad naoružane grupe ljudi, rekao je portparol talibana Bilal Karimi.

Četiri napadača su ubijena, a petorica uhapšena, kazao je Karimi.

Eksplozija je odjeknula na ulazu u vojnu bolnicu "Mohamed Daud Kan", specijalne snage su na terenu, objavio je na društvenoj mreži Twitter portparol talibanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Saed Hosti i naveo da će više detalja biti poznato kasnije.

Očevici su rekli da su dve eksplozije odjeknule nedaleko od bolnice "Mohamed Daud Kan".

Prva eksplozija je odjeknula kod kontrolnog punkta na ulazu, a druga nekoliko minuta kasnije nedaleko odatle, navodi agencija Frans pres pozivajući se na izvore.

Očevici su rekli i da je između dve eksplozije bilo pucnjave.

Za sada još niko nije preuzeo odgovornost, međutim, zvanična novinska agencija Bakhtar citirala je svedoke koji su rekli da je određeni broj boraca Islamske države ušao u bolnicu i sukobio se sa snagama sigurnosti.

Eksplozija u Kabulu poslednja je u nizu napada i ubistava otkako su talibani u avgustu preuzeli vlast i otkad su se međunarodne snage povukle. Kako piše agencija Rojters, napadi potkopavaju njihovu tvrdnju da su obnovili sigurnost u Afganistanu nakon decenija rata.

XS
SM
MD
LG