Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Optužnica protiv Jovovića i Mugošinog sina


Mihailo Jovović i Branislav Lutovac, Foto: Savo Prelević

Osnovno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića i sina gradonačelnika Podgorice Miljana Mugoše stavljajući tako obojci na teret nanošenje teških tjelesnih povreda. Među prvima je reagovao advokat urednika "Vijesti" Branislav Lutovac.

Komentarišući odluku tužilaštva da protiv novinara "Vijesti" podigne optužnicu za navodno nanošenje teške tjelesne povrede vozaču Miomira Mugoše Draganu Radonjiću i tako izjednači njegovu ulogu u događaju sa ulogom Mugošinog sina Miljana koji je Jovoviću sporne noći 5. avgusta zadao udarac od koga mu je pukla bubna opna i zbog čega je završio na operacionom stolu Jovovićev advokat Branislav Lutovac kaže da je šokiran, posebno nakon nedavnog svjedočenja sudskog vještaka Dragane Čukić:


"Odluka tužioca, po mom mišljenju, predstavlja parodiju i prava i pravnog postupka uprkos činjenici što su povrede gospodina Radonjića kvalifikovane od strane sudskog eksperta kao lake tjelesne povrede ona na osnovu slobodne procjene dokaza podiže optužnicu za nanošenje teške tjelesne povrede. To je nonsens sam po sebi. Čim dobijem optužnicu ja ću iz tog razloga uložiti prigovor na nju i ja mislim ukoliko Krivično vijeće Osnovnog suda bude relevantno cijenilo sve elemente koji postoje u predmetu da mora prihvatiti moj prigovor i u tom dijelu optužnicu vratiti tužiocu na doradu i dopunu."


U današnjem saopštenju tužilaštva navodi se da je protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše koji nije predmet ovog krivičnog postupka podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

U optužnici se navodi da je novinar Mihailo Jovović 5. avgusta oko ponoći na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici pesnicom, u kojoj je imao mobilni telefon ili diktafon, zadao udarac Draganu Radonjiću uslijed čega mu je trajno ili u znatnoj mjeri oštećen mozak. Tužilaštvo je saopštilo da je Miljan Mugoša, zatim, šakom udario Jovovića u predjelu lijevog uha nanoseću mu tešku tjelesnu povredu. Novinar i fotoreporter "Vijesti" od početka tvrde da su bili izloženi batinanju i uvredama starijeg i mlađeg Mugoše, dok je vozač koji se tek dan nakon incidenta javio u Urgentni uporno pokušavao da smiri situaciju.

  • 16x9 Image

    Petar Komnenić

    Školovao se u SAD, Podgorici i Beogradu. Dugogodišnji novinar RSE. Najčešće se bavi temama ratnih zločina, korupcije, pravosuđa.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG