Dostupni linkovi

Josipović: Odnosi sa Crnom Gorom uzorni


Filip Vujanović i Ivo Josipović, Zagreb, 10. listopad 2011.
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović dvodnevni je posjet Zagrebu započeo susretom sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. Odnosi dviju država mogu biti primjer suradnje u regiji, zajednička je ocjena dvojice državnika.

Zajednička želja da cijela regija postane prostor stabilnosti, mira i suradnje i odnosi dviju država kao primjer suradnje u regiji – dvije su poruke nakon sedamdesetminutnog razgovora Josipovića i njegovog kolege Vujanovića.

“Odnosi Hrvatske i Crne Gore su vrlo dobri, rekao bih – uzorni, posebno s obzirom na tešku prošlost iz devedesetih godina. Dobro je da su bje države smogle mudrosti i snage da ta teška vremena ostave iza sebe”, istaknuo je Josipović.

On je ponovio kako je ulazak svih država regije u Europsku uniju hrvatski interes, i izrazio nadu da će Crna Gora na skorom summitu NATO-a u Chicagu dobiti pozivnicu u članstvo u to obrambeno-političku asocijaciju.

Vujanović je čestitao Hrvatskoj na skorom članstvu u Europskoj uniji, što je – kaže - važno i za regiju, i za Crnu Goru.

“Jer je izvjesno da će Hrvatska unutar Europske unije biti snažan promotor i crnogorskog strateškog interesa da bude što prije u Europskoj uniji”, kazao je Vujanović.

Dvojica predsjednika u petak odlaze na sastanak Igmanske inicijative u Beograd.

Vujanović očekuje da će otuda biti upućena zajednička poruka Hrvatske, Srbije i Crne Gore da podržavaju suverenitet Bosne i Hercegovine uz poštivanje konstitutivnosti sva tri naroda, kao i poruka ohrabrenja da se ubrza proces formiranja Vlade BiH.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG