Dostupni linkovi

Jonathan Mennuti preuzeo dužnost supervizora za Brčko distrikt



Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt (L) i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt Jonathan Mennuti, BiH, 30. 2022.g.
Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt (L) i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt Jonathan Mennuti, BiH, 30. 2022.g.

Jonathan Mennuti preuzeo je dužnost na funkciiji međunarodnog supervizora za Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (BiH), te funkciji prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH.

To je saopšteno iz Kancelarije visokog predstavnika u BiH u četvrtak, 30. juna.

Njegovo imenovanje je pozdravio Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, koji mu je, kako se ističe u saopštenju, poželio dobrodošlicu.

"Siguran sam da će njegovo ogromno iskustvo i poznavanje situacije u regionu značajno doprinijeti provođenju misije OHR-a. Istovremeno, pozdravljam nepokolebljivu opredijeljenost i podršku Sjedinjenih Američkih Država jedinstvenoj i suverenoj BiH”, naveo je Schmidt.

Mennuti je na obe pozicije naslijedio Michaela Scanlana, a Brčko je posjetio polovinom juna, gdje je već razgovarao sa zvaničnicima Distrikta.

"Od ključne je važnosti da se ove godine vlasti Brčkog bez odlaganja angažiraju kako bi se osiguralo da se u javnoj upravi, institucijama i preduzećima Distrikta Brčko provedu racionalizacija broja zaposlenih i digitalizacija te da oni budu fokusirani na pružanje usluga", navedeno je tada u saopštenju nakon Mennutijeve posjete Brčkom.

'Perspektiva' sa mladima Brčko Distrikta: Ispravljamo tuđe greške
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:28:38 0:00

Brčko Distrikt BiH, Odlukom Međunarodnog arbitražnog suda je uspostavljen 8. marta 2000. kao posebna administrativna jedinica u Bosni i Hercegovini.

Ima gradonačelnika, Vladu i Skupštinu, sudsku vlast i policiju.

Međunarodni supervizor za Brčko predstavnik je međunarodne zajednice u Brčko distriktu

Međunarodni supervizor za Brčko je ujedno i glavni zamjenik visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu.

XS
SM
MD
LG