Dostupni linkovi

Popularni američki protivnik vakcinacije Joe Rogan 'ima COVID-19'


Joe Rogan (svibnja 2020.)
Joe Rogan (svibnja 2020.)

Popularni američki voditelj podcasta Joe Rogan izvijestio je da ima COVID-19, nekoliko mjeseci nakon što je izazvao kontroverze sugerirajući da mladim, zdravim ljudima nije potrebna vakcina protiv korona virusa.

Rogan je svojim 13,1 milijuna pratitelja na Instagramu rekao da se oporavlja, ali da će morati odgoditi sljedeću emisiju podcasta The Joe Rogan Experience.

Njegov podcast je prošle godine kupio Spotify za više od 100 milijuna dolara.

U aprilu se suočio s reakcijom zbog komentara o vakcini protiv COVID-a 19.

"Antivakser nisam", pojasnio je kasnije.

RSE o pandemiji COVID-a 19

Priče, analize, foto i video zapisi o COVID-u 19.

Svako stariji od 12 godina u SAD-u ima pravo na vakciniranje, a gotovo 62% zemlje primilo je barem jednu dozu vakcine protiv korona virusa. Međutim, došlo je do usporavanja stope vakcinacije, posebno u južnim državama, za što je djelomično kriv manjak zainteresiranosti među mladima.

SAD je zabilježio gotovo 39,4 milijuna slučajeva COVID-a19 i više od 642.000 smrtnih slučajeva, što je najveći broj u svijetu.

Rogan (54) je na Instagramu rekao da se vratio s predstave na Floridi kada se počeo osjećati "vrlo umorno" i "klonulo" s glavoboljom.

Rekao je da se stavio u karantenu i uradio test na COVID-19, koji je bio pozitivan.

"Odmah smo u sudoper nabacili sve vrste lijekova", rekao je, nabrajajući niz lijekova uključujući ivermektin protiv glista, za koji zdravstveni stručnjaci kažu da se još nije pokazao efikasnim protiv COVID-a 19.

Rekao je da se, nakon tri dana, osjeća "odlično", ali da će emisiju u petak (3. septembar) u Nashvilleu morati premjestiti na 24. oktobar.

"Od srca hvala suvremenoj medicini što me je tako brzo i lako izvukla iz ovoga", završio je svoju objavu ovim riječima. Ostaje nepoznato da li je primio vakcinu protiv COVID-a 19 ili ne.

Neslaganja američkih obaveštajaca o poreklu COVID-19
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:06:37 0:00

Stand-up komičar i televizijski voditelj koji je postao medijski magnat poznat je po izazivanju kontroverzi zahvaljujući svom iskrenom i ponekad zapaljivom stilu u eteru.

Njegov podcast, Joe Rogan Experience, najpopularniji je Spotifyjev podcast 2020. godine, a ima i milijune pratitelja na Instagramu i Twitteru.

Izvor: BBC
XS
SM
MD
LG