Dostupni linkovi

Još dve osobe preminule od korone u Srbiji


Testiranje na COVID-19 na Institutu Torlak u Beogradu.
Testiranje na COVID-19 na Institutu Torlak u Beogradu.

Još dve osobe umrle su u Srbiji od korona virusa, čime je broj preminulih od početka epidemije porastao na 770, dok je u poslednja 24 sata registrovano 203 novoinficiranih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Kako je objavljeno u dnevnom preseku na državnom sajtu covid19.rs, hospitalizovano je ukupno 359 pacijenata, dok je na respiratorima 25 osoba.

Procenat smrtnosti je 2,17 odsto.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano ukupno 35.454 osobe zaražene korona virusom. Poslednjih dana najviše novozaraženih je iz Beograda, slede Kragujevac, Valjevo, Niš, Vranje, Novi Sad, Kruševac, Vrnjačka Banja, Bor, Ćuprija, Aleksandrovac, Prijepolje.

U Beogradu je najavljeno da će 16. oktobra biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv bolesti COVID-19 koji bi, s obzirom na porast broja novozaraženih, trebalo da razmotri i predloži nove protivepidemiojske mere.

Članovi tog državnog tela u više medija najavili su moguću obavezu nošenja zaštitnih maski pri kontaktima na otvorenom, zabranu okupljanja više od pet osoba, kao i zabrana kretanja u sredinama sa najviše obolelih.

Pogledajte šta sve ostane na maski poslije nošenja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:02 0:00

XS
SM
MD
LG