Dostupni linkovi

Još sedam osoba preminulo od korona virusa u Srbiji


Ilustracija

Još sedmoro ljudi preminulo je u poslednja 24 sata u Srbiji od posledica korona virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije u dnevnom preseku 6. avgusta u 15 sati.

Po najnovijim zvaničnim podacima, korona virusom zaraženo je još 299 osoba.

Od početka epidemije u Srbiji je od korona virusa preminula 621 osoba, dok je ukupno registrovano 27.332 slučaja zaraze. Hospitalizovane su 3.224 osobe, a 120 je na respiratorima. Smrtnost je 2,27 odsto. U poslednja 24 časa testirane su 10.033 osobe, dok je do sada ukupno testirano 723.137 ljudi.

Epidemiolozi iz republičkog Kriznog štaba za suzbijanje bolesti COVID-19 saopštili su da se situacija sa korona virusom postepeno smiruje i izlazi iz nepovoljne ali da su mere prevencije i dalje obavezne. Najviše zaraženih i dalje je u Beogradu, gde je u sportskoj hali Beogradska arena trenutno najveća privremena bolnica u državi u kojoj su u toku prepodneva bila ukupno 32 pacijenta u dobrom zdravstvenom stanju.

Pojačane mere na Adi Ciganliji

Zbog aktuelne epidemije korona virusa, na Adi Ciganliji, najvećem kupalištu u Beogradu, uvedene su dodatne mere.

“Spasioci će, pored toga što vode računa o kupačima, upozoravati na socijalnu distancu, upotrebu dezobarijera kod tuševa, kao i primenu dezinfekcionih sredstava”, izjavio je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda, a prenosi gradska služba Beoinfo.

Dosadašnje mere na Adi Ciganliji podrazumevale su da peškiri za sunčanje ne mogu biti jedan do drugog, osim ako je reč o porodicama, kao ni ležaljke restorana i kafea, dok stolovi u ugostiteljskim objektima moraju da budu propisno udaljeni.

Osim osoblja Ade Ciganlije, nadzor u sprovođenju mera obavlja i nadležna inspekcija.

XS
SM
MD
LG