Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jeremić: Srbija ima dobre odnose sa susedima


Vuk Jeremić na predavanju na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu, 22. mart 2010. Foto: Vesna Anđić
Srbija ima dobre odnose sa susedima, i pored svih neslaganja oko Kosova, izjavio je Vuk Jeremić, šef srpske diplomatije.

Kosovo, Evropska unija, ekonomska diplomatija i odnosi u regionu su četiri strateška prioriteta spoljne politike Srbije, izjavio je Vuk Jeremić, srpski ministar inostranih poslova.

"Ovaj region je stabilan i miran, i pored toga što je preživeo pokušaj otcepljenja Kosova. Srbija je našla način da se suprotstavi i iskaže svoje neslaganje sa odnosom nekih od naših suseda, i rezultat toga je mir i stabilnost. Srbija je pokazala da je ključ stabilnosti Balkana",
rekao je Jeremić.

Na predavanju na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu Jeremić je rekao da rešenja po viđenjima nekih analitičara u zemljama Evrope i sveta da Kosovo treba da bude nezavisno, Bosna i Hercegovina centralizovana, a ceo zapadni Balkan u NATO savezu, ne mogu doneti dugotrajan mir i stabilnost.

"To je na primer nešto sa čim demokratski izabrano rukovodstvo Srbije ne može da se složi. Ali moramo biti staloženi. Ne smemo izgubiti iz vida ono što hoćemo, ono gde želimo da stignemo, šta je naš prioritet i šta su naše crvene linije",
kazao je on.
  • 16x9 Image

    Zoran Glavonjić

    Novinarsku karijeru počeo je 1995. u informativnoj redakciji beogradske televizije Studio B. Radio je u beogradskom listu "Dnevni telegraf" i u dnevniku "Glas javnosti". Na RSE je od avgusta 2000.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG