Dostupni linkovi

Izraelska vojska: Tri rakete ispaljene iz Sirije


Izraelska vojska u blizini granice sa Pojasom Gaze, 14. maj
Izraelska vojska u blizini granice sa Pojasom Gaze, 14. maj

Izraelska vojska saopštila je da je 14. maja identifikovala tri rakete ispaljene iz pravca Sirije ka izraelskoj teritoriji.

Vojska je u saopštenju navela da je jedna raketa završila unutar Sirije u večernjim časovima. Damask se nije oglasio tim povodom, prenosi AP.

Do incidenta dolazi usred eskalacije konflikta između Izraela i Hamasa u Gazi koji je doveo do izbijanja sukoba u samom Izarelu kao i do nasilja na Zapadnoj obali.

Izraelska policija saopštila je da je devet osoba povređeno tokom nemira zbog hapšenja jednog od islamističkih lidera na severu Izraela.

Policija je 14. maja saopštila da su tokom hapšenja Kamala Khatiba policajci naišli na "nasilni otpor" stanovnika koji su blokirali puteve, palili predmete, bacali kamenje i "otvarali vatru na policajce".

Izraelski ministar javne bezbednosti Amir Ohana rekao je da su izraelske snage proteklih dana izvele niz "važnih hapšenja" ljudi odgovornih za podsticanje nasilja, uključujući Khatiba.

Na granici sa Libanom ubijen pripadnik Hezbolaha

Libanski Hezbolah saopštio je 14. maja da je borac te ekstremističke organizacije ubijen kada je izraelska vojska počela da puca na demonstrante okupljene duž granice Libana i Izraela, prenosi agencija AP.

Muhamed Tahnan (21) preminuo je od rana zadobijenih kada je pogođen tokom protesta na granici.

Palestinski i libanski demonstranti okupili su se u pograničnom području da protestuju zbog napada izraelske vojske na pojas Gaze.

Mala grupa demonstranata je kasnije probila ogradu i prešla granicu u Izrael, što je izazvalo pucnjavu.

Izraelska vojska je saopštila da su ispaljeni pucnji upozorenja u pravcu te grupe mladića.

Kasnije kada je sunce već zašlo vojska je suzavcem rasterivala demonstrante koji su ostali kraj ograde.

Predsednik Libana Mišel Aun je oštro osudio "zločin koji su počinile izraelske snage", otvorivši vatru.

XS
SM
MD
LG