Dostupni linkovi

Ne davimo Beograd izlazi na izbore


Vođe inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, Biljana Đerđević, Robert Kozma, Natalija Simović, and Radomir Lazović, Beograd, 20. oktobar 2020.
Vođe inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, Biljana Đerđević, Robert Kozma, Natalija Simović, and Radomir Lazović, Beograd, 20. oktobar 2020.

Pokret Ne davimo Beograd doneo je danas odluku da će učestvovati na predstojećim izborima u Srbiji zakazanim za april 2022. godine, saopšteno je iz tog pokreta.

"Na ovaj važan dan, na Dan oslobođenja Beograda, doneli smo odluku da učestvujemo na izborima. Uprkos neravnopravnim uslovima, smatramo da su građani našeg grada i države spremni da se suprotstave kriminalnoj naprednjačkoj hobotnici i u tako neravnopravnim uslovima izborimo pobedu", rekao je član tog pokreta Dobrica Veselinović.

On je istakao da ih čeka veliki posao, ali ocenio da "imaju razloga za optimizam, posebno u Beogradu".

"Oslobodićemo naš grad i zaustaviti sve štetne projekte kriminalne vlasti. Izborićemo se da Beograd bude dobar grad za sve", rekao je Veselinović.

Kako se navodi u saopštenju, na današnjoj Skupštini tog pokreta članstvo se velikom većinom izjasnilo za učešće na izborima.

Pokret je uspeo i da okupi više od 750 kontrolora, a do održavanja izbora, kako su naveli, biće spremni da pokriju sva izborna mesta u Beogradu, "u kojem postoje i najveće šanse da se smeni naprednjačka vlast".

Ne davimo Beograd su prvi iz redova opozicije koji su odustali od bojkota izbora.

Naime, u Srbiji je u toku druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, a uz posredstvo Evropskog parlamenta. Dijalog se održava nakon što je na poslednjim izborima veći deo opozicije odlučio da bojkotuje izbore zbog nezadovoljstva uslovima.

Inače, 2022. predviđeni su redovni predsednički i beogradski, kao i vanredni parlamentarni izbori.

XS
SM
MD
LG