Dostupni linkovi

Kako su glasali građani BiH

U BiH su održani osmi po redu opšti izbori od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

00:59 8.10.2018.

Ivanić: Dodik vodi za 30.000 glasova, ali ima nelogičnosti

Ivanić: Još je rano za prognoze
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Kandidat Savaza za pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić rekao je večeras da i prema podacima tog saveza njegov protivkandidat Milorad Dodik vodi za oko 30.000 glasova. "

Ostalo je da se izbroji još jedan broj glasova", rekao je Ivanić i najavio da će vjerovato tražiti da se dodatno prebroje glasovi u zvorničkoj izbornoj jedinici, jer imaju sumnju u rezultate na nekim izbornim mjestima. Kazao je da su glasovi za Dodika i njega približni u Banjoj Luci.

"Ove godine je za mene puno bolji rezulat u Banjoj Luci. Prethodne izbore sam u tom gradu izgubio za oko 6.000, a sada je mrtva trka", tvrdi Ivanić i ističe da on vodi u gradskim, a Dodik u seoskim sredinama. "

Pobijedio sam u Doboju, Bijeljini, Šamcu i još nekoliko općina. Još ćemo vidjeti, još je ovog trenutka rano za proglašavanje rezultata", kazao je Ivanić večeras u prvom obraćanju novinarima, nakon što je Dodik proglasio pobjedu.

00:54 8.10.2018.

Radončić: Rezultati diskutabilni, ugrožena legalnost izbora

Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić na konferenciji za novinare je izjavio da će njegova stranka nakon opštih izbora biti konstruktivna opozicija, te ustvrdio da je njegova stranka bila mete dezinformacija i 'najprljavijih političkih udaraca' u posljednje tri godine.

"Od montiranih optužnica do toga da su u samoj izbornoj kampanji naši članovi maltretirani, da su našim uglednim članovima paljeni i automobili. Cijela jedna propagandna mašina bila je uključena prema nama“, rekao je Radončić.

Lider SBB-a kazao je da je izborni rezultat njegove stranke, a osvrnuo se na rezultate izbora.

''Rezultati za članove Predsjedništva su za nas vrlo diskutabilni. Ozbiljno je ugrožena legalnost ovih izbora, očekujemo reakciju Tužilaštva. Meni osobno, mojoj porodici, je veliko olakšanje da neću biti član Predsjedništva jer ću moći da se posvetim razvoju Avaza i izgradnji novog tornja'', najavio je on.

Komentarišući rezultat Stranke demokratske akcije, Radončić je rekao da protukandidatu Šefiku Džaferoviću ''ništa ne zamjeri''.

''Očigledno je da je SDA jedna snažna politička mašina, ne zamjerim ništa gospodinu Džaferoviću'', potcrtao je Radončić.

00:51 8.10.2018.

Novi podaci Koalicije za slobodne i poštene izbore Pod lupom o neregularnostima

00:37 8.10.2018.

Evo šta je izjavio Željko Komšić, proglasivši izbornu pobjedu za člana Predsjedništva BiH:

Komšić proglasio pobjedu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG