Dostupni linkovi

Sanader odbacio tvrdnje o posredovanju za Hypo Banku


Ivo Sanader
Ivo Sanader
Bivši hrvatski premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader optužio je za klevetu medije koji su ga povezali sa sumnjivim posredovanjima u poslovanju Hypo banke.

"Najoštrije odbacuje lažne napise nekih medija da sam za nekakvo tobožnje posredovanje u poslovanju Hypo-Alpe-Adria Banke ikad dobio proviziju, niti je ta banka financirala HDZ-a", navodi se u Sanaderovom saopćenju.

Riječ je, tvrdi bivši hrvatski premijer, "o zlonamjernim klevetama i lažima koje se već nekoliko puta pokušavaju plasirati u javnosti, uglavnom prije izbora".

"Takva podmetanja imaju za cilj diskreditaciju mene i HDZ. Već su nekoliko puta demantirani takvi napisi pa to činim i ovaj put. Jednako tako s obzirom na hajku koja se protiv mene i moje obitelji sustavno provodi već neko vrijeme od strane nekih medija ostavljam sebi za pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere i korake", navodi u priopćenju Sanader.

Tekst je prvi objavila austrijska agencija APA naslovivši ga "Šokantni detalji o poslovanju koruškog Hypa na Balkanu", a informacije su prenijeli hrvatski mediji.

APA se pozvala na navode bivšeg dugogodišnjeg predsjednika koncerna Hypo Group Alpe Adria Wolfganga Kulterera, koji je u Austriji osuđen za krivotvorenje poslovnih podataka.

Kulterer je ustvrdio da je Sanader "otvorio vrata banci u Hrvatskoj". Pri posredovanju u kreditu vrijednom četiri milijuna njemačkih maraka, Sanader je navodno kao proviziju dobio 800,000 maraka, iako se ne spominje o kojem se kreditu radi ni kada je Sanader navodno dobio te novce.

Više u tekstu Enisa Zebića: Hypo na lošem glasu
XS
SM
MD
LG