Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ubojici Ivane Hodak 30 godina zatvora


Ivana Hodak
Mladen Šlogar, zagrebački beskućnik koji je 6. listopada 2008. godine iz bezobzirne osvete prema njenom ocu ubio odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak osuđen je danas prvostupanjski na 30 godina zatvora.

„Šlogar, dobili ste 30 godina zatvora. Ako ova presuda postane pravomoćna, imat ćete trideset godina vremena razmišljati što ste to učinili. A učinili ste strašno djelo“, kazao je predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić.

I optužba i obrana najavljuju žalbe na presudu.

Šlogar je policiji priznao zločin, kao svoj motiv navodeći to što mu otac ubijene, poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak nije pred petnaestak godina pomogao u traženju posla. Šlogar je Hodaka, njegovu suprugu Ljerku Mintas – Hodak, koja je bila potpredsjednica u HDZ-ovim vladama u drugoj polovici devedesetih i kćer Ivanu upoznao na teniskom terenu u Zagrebu, gdje je bio čuvar.

Otac ubijene je posljednjih godina bio medijski eksponiran kao odvjetnik Vladimira Zagorca, glavnog logističara Hrvatske vojske u drugoj polovici devedesetih, koji je bio optužen za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane pri odlasku s funkcije pomoćnika ministra 2000. godine.

Hodak je tijekom postupka Šlogarov iskaz o motivu ubojstva nazvao „lažnim, iskonstruiranim i neistinitim“ i kazao kako je ubojstvo njegove kćeri povezano s njegovim odvjetničkim angažmanom u obrani Vladimira Zagorca.

Zagorca mediji povezuju sa krim-miljeom i poduzetnišvom na rubu zakona, među ostalim i sa mutnim poslovima austrijske Hypo-banke u Hrvatskoj.

Kontroverzni poduzetnik Hrvoje Petrač upravo služi zatvorsku kaznu zbog organiziranja otmice Zagorčevog sina, vjerojatno kao neke vrste upozorenja zbog neplaćenih dugovanja iz zajedničkih mutnih poslova, pretpostavljaju mediji.

Ubojstvo Ivane Hodak, pripadnice zagrebačke „zlatne mladeži“, šokiralo je hrvatsku javnost, a pogotovo hrvatske vlasti, pa su nakon njenog ubojstva smijenjeni ministri unutarnjih poslova i pravosuđa, kao i ravnatelj policije.
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG