Dostupni linkovi

Ivana Vuleta šampionka Evrope u skoku udalj


Ivana Vuleta

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je večeras zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Ona je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Vuleta posle finala, prenosi Srpski atletski savez.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u poslednjoj seriji nije skakala.

"Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u međuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu... u svakom pogledu", rekla je Vuleta.

"Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam da to iskoristim", dodala je ona.

Druga srpska predstavnica u ovom finalu, Milica Gardašević zauzela je sedmo mesto sa preskočenih 6,52 metra.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i svetska šampionka, ;Nemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 metara.

Izvor: Beta

XS
SM
MD
LG