Dostupni linkovi

OI: Ivana Maksimović donela Srbiji srebro u streljaštvu


Ivana Maksimović sa srebrnom medaljom
Ivana Maksimović sa srebrnom medaljom
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović osvojila je u subotu srebrnu medalju u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav na Olimpijskim igrama u Londonu.

Zlato je pripalo novoj olimpijskoj rekorderki Džejmi Lin Grej iz Sjedinjenih Američkih Država, a bronza Adeli Sikorovoj iz Češke.

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Goran Maksimović i otac Ivane Maksimović rekao je da se oseća bolje nego kada je on došao do zlata na Igrama u Seulu 1988. godine.

"Mislim da je sada još bolji osećaj nego kada sam ja osvojio zlato. Stvarno je odradila perfektno i više nego što smo očekivali", kazao je Maksimović.

Ivana Maksimović je bila najmlađa od osam finalistkinja, a njen otac je kazao da veruje da će ubuduće osvojiti još medalja.

"Rezultatski ne može još mnogo da napreduje, bar ne u ovoj disciplini jer je svetski rekord samo tri kruga više", rekao je on u šali.

"Sad je bio cilj da dostigne državni rekord Lidije Mihajlović, koji je bio postavljen u zatvorenom, a sigurno će ići dalje. Bitni su plasmani i medalje ubuduće", dodao je Maksimović.

On je dodao da od srpskih strelaca očekuje još medalja na Igrama u Londonu, pored današnjeg srebra i bronze koju je prethodno osvojio Andrija Zlatić.

"Imamo Damira (Mikeca), Andriju (Zlatića) i Nemanju (Mirosavljeva). Svi su oni u samom vrhu u svojim disciplinama, tako da očekujemo još jednu medalju", istakao je Maksimović.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ocenio je da je srebrna medalja koju je osvojila strelkinja Ivana Maksimović došla u pravi čas za ostale srpske olimpijce u Londonu.

"Ne pakujemo se. Imamo još mnogo toga da uradimo. Imali smo dva rezultata za koje smo očekivali da će biti bolji. To su Zorana (Arunović) i (Milorad) Čavić, koji su zuzeli fenomenalno četvrto mesto, ali je uvek nezgodno kada ste na korak od medalje. Ivana (Maksimović) je došla sa medaljom u pravom trenutku, kada je bila potrebna pozitivna energija", rekao je Divac novinarima u Londonu posle finala discipline 50 metara malokalibarskom puškom trostav.
XS
SM
MD
LG